sobota 21. července 2007

VLNOBITÍ 2007 Lužnice 19.7.-22.7.2007


Předchozí roky jsem na Vlnobití vyjížděli vždy za dobrého stavu vody, někdy až příliš dobrého a vysokého. Letos nám Lužnice ukázala svou druhou tvář s nedostatkem vody.

Podle internetu byla řeka nesjízdná v celé své délce.
Nakonec jsem zvolili trasu z Jemčiny (od mostu) do Dráchova cesta se ukázala bez větších problémů sjízdná.


Ti s vyšším výtlakem si libovali co vše plast zvládne a kdo si myslí, že se nedalo cvaknout, tak dalo a některým se to podařilo i vícekrát. No dvojnásobnou tradici z loňských let 3x se cvaknout na 1. kilometu se nikomu nepodařilo....
Místy jsme museli i brodit, no bylo to příjemné zpestření na klidném oleji a našli se i tací (také), které to zaujalo natolik, že se rozhodli pro delší pěší říční turistiku ...že holky :-))


Na Lužnici vyrazilo tentokrát 11 kánojí a jeden hravý a doprovodný kajak, naši Hararod škebly jsme raději nechali doma (je to laminátka), tak příště.

Ještě ke kajaku- půl eskymák tramp zvládl, horší bylo dostat se zpět nad vodu :-(( bude to chtít trenink v bazénu...

Speciální obsazenost šesti místná dračí loď :-))). Nechcete se vléct s dětmi? Dejte je k Zámošovi :-))
Báječné jezové koupání ve Veselí n. Lužnicí. A hle tu vodní žínka (že by snad Viktorka na pěšší tůře?).


Zvláštní to úkaz zjevující se jen při nízkém stavu vody, mrtvá mlynářka a její čtyři utopení synové, dokonalou fermentaci zajišťuje místní kanalizace, bohužel náplavy zakrývají většinu z jejího objemného těla (dle ústního podání 333 kg původní váhy před nafouknutím). Stáří 150 let.